Blog

Latest Industry News

stergatoare auto parbriz

Stergatoare auto parbriz

Schimbarea unor stergatoare auto de parbriz ar trebui sa intample cu o frecventa medie de aproximativ 2 ani, pentru a beneficia de performanta in stergerea parbrizului. Dupa aceasta perioada cauciucul din care sunt fabricate aceste accesorii cedeaza, rupandu-se in fasii sau in cel mai bun caz isi pierde proprietatile de elasticitate si incep sa scartaie si sa isi piarda linia perfecta de stergere, lasand urme enervante pe parbriz.

Specificatii stergatoare auto parbriz

Desigur ca sunteti deja la curent cu detaliile importante la acest tip de accesoriu auto, dar voi incerca totusi sa le enumer in continuare pentru cei care nu stiu totul.

Stergatoarele sunt de mai multe dimensiuni, in functie de modelul masinii, de fapt de dimensiunea parbrizului si trebuie sa cititi cu atentie daca se potrivesc tipului dumneavoastra de autoturism, altfel riscati sa fie prea scurte si ineficiente sau prea lungi si sa incalete marginile parbrizului.

Pentru capitolul silentiozitate, este important ca acestea sa fie fabricate dintr-un material de calitate, cu proprietati elastice indiferent de temperatura si umiditate. Deci nu va zgarciti sa legeti stergatoare de 5 lei bucata pentru ca va veti enerva deseori cand acestea vor scartai la trecerea peste suprafata parbrizului sau cand vor lasa urme dupa fiecare trecere. Alegeti un producator consacrat cum ar fi Bosch, acesta avand o experienta de 75 de ani in productia acestor accesorii.

Nu uitat ca stergatoarele sunt extrem de importante pentru siguranta dumneavoastra pe timp de ploaie, asigurand vizibilitatea necesara in momente dificile.

Un alt detaliu destul de important este forma lor, acestea avand la majoritatea modelelor auto o pozitie de stationare pe orizontala, ceea ce afecteaza putin aerodinamicitatea masinii. Tot de forma, de data aceasta vorbind de forma varfului stergatorului, tine si modul de comportament cand vine vorba de aruncarea apei pe care o strange lama, deseori stergatorul soferului aruncand o parte din apa stransa de pe parbriz pe partea pasagerului din dreapta inainte sa se opreasca la locul sau pe orizontala.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top