umidificator difuzor arome

De ce sa utilizati un umidificator de camera

Pentru mulți dintre noi, umidificatoarele și bolile merg mână în mână. Simtiti o raceala, tuse sau gripa venind? Instinctiv, vă luați umidificatorul din depozit, dați-l curat rapid și puneți-l în patul dvs., apoi sperați pentru cele mai bune.

În plus față de Organizația Mondială a Sănătății, experți precum dr. Arfa Babaknia, medicul de familie și directorul medical al MemorialCare Medical Group din Fountain Valley, California, sugerează că nici aburul, nici umidificatorul de ceață rece nu sunt încurajați să gestioneze o răceală sau o tuse.

Beneficiile utilizării unui difuzor aromaterapie umidificator

„Există o lipsă de date care să susțină efectul umidificatorului rece sau de abur și, de asemenea, preocupările legate de modul corect de utilizare (complicații cum ar fi riscul de arsură și, în cazul în care pacientul suferă de astm, dezvoltarea bronhospasmului)”, spune Babaknia.

Asta nu înseamnă că ar trebui să te arunci pe tine. De fapt, există multe avantaje de utilizare a unui umidificator. A dormi cu unul poate calma și ușura o varietate de probleme de sănătate și frumusețe care vă provoacă un mare disconfort.

„Eu recomand recomandarea ca umidificatorul să fie utilizat pentru pacientul cu tuse uscată și în special pentru un pacient cu apnee în somn, sforăit greu, BPOC [boală pulmonară obstructivă cronică], sinuzită și rinită alergică pentru a slăbi flegma”, spune Babaknia. El adauga ca pacientii cu pasaje nazale uscate (cel mai adesea un rezultat al febrei de fân sau a unui efect secundar al medicamentelor), de asemenea, beneficiaza de somn cu un umidificator in camera lor.

umidificator difuzor aromaterapie

Chiar daca nu suferiti de probleme respiratorii, tenul tau va va multumi pentru folosirea unui umidificator, in special cand temperaturile scad si umiditatea scazuta scade pielea voastra de umiditate, spune dermatologul certificat de bord si consultantul RealSelf Dr. Joel Schlessinger.

„Rularea unui umidificator în casa ta poate adăuga umiditate în aer și poate preveni pielea uscată”, spune Schlessinger. „Dacă sistemul dvs. de încălzire nu are un umidificator încorporat, folosirea unui dispozitiv portabil în dormitor vă va ajuta să adăugați umezeală în aer. Întotdeauna setați unitatea sub 60% umiditate, deoarece nivelurile de mai sus vor permite condensarea umidității pe suprafețe , care ar putea duce la creșterea bacteriilor.Rețineți să schimbați în fiecare zi apa din umidificator și să o curățați o dată pe săptămână.Bacteriile pot crește în apă stătătoare Respirația poate provoca probleme respiratorii.

Dacă sunteți încurcat dacă doriți să cumpărați un umidificator pentru vapori calzi sau reci, luați confort în cunoașterea Clinicii Mayo consideră că ambele pot fi eficiente. Babacnia sugerează chiar schimbarea dintre cele două pentru a viza diferite condiții de sănătate.

„Un umidificator de aer rece poate fi utilizat pentru un pacient cu crupă și umidificator încălzit pentru tratamentul infecției respiratorii superioare și BPOC, rinită alergică și un pacient cu apnee în somn. [Un pacient cu apnee în somn trebuie să] utilizeze cu CPAP sau Masca BiPAP deoarece mastile regulate CPAP fac uscarea cailor aeriene si scad conformitatea utilizarii aparatului CPAP „, spune Babaknia.

Uleiul esential de Lavanda vă ajută într-adevăr să dormiți mai bine.

Dar atât umidificatoarele de ceață calde și reci au dezavantajele lor. Atunci când utilizați un umidificator în camera copilului sau a copilului, ar fi mai bine să optați pentru ceață rece pentru a evita un accident potențial, cum ar fi vărsarea apei calde produse de un umidificator de ceață caldă. Pe de altă parte, un umidificator de ceață rece ar putea face camera să se simtă puțin prea răcoroasă și poate dispersa acumularea minerală și mucegaiul sau bacteriile mai ușor decât un umidificator de ceață caldă.

Linia de jos este indiferent de umidificatorul pe care îl alegeți, este esențial să îl curățați în fiecare zi și, dacă este posibil, să îl umpleți cu apă îmbuteliată distilată sau purificată pentru a preveni acumularea de conținut mineral. Poate nu vă vindecă tusea sau frigul, dar un umidificator poate ameliora simptomele care vă mențin noaptea pentru a vă putea odihni mai bine.

Sursa: sheknows.com

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top