Blog

Latest Industry News

Cum functioneaza un plug in hybrid

Este posibil să fiți conștienți de modele hibride populare precum Toyota Prius, Corolla și Yaris, care toate combină un motor pe benzină, un motor electric mic și o baterie mică care asistă motorul. Acest lucru permite funcționarea pur-electrică la viteză redusă pe distanțe foarte mici, fără a utiliza combustibil. Hibrizii conectabili permit parcurgerea unei distanțe mai mari doar cu electricitate – în prezent, între aproximativ 25-50 de mile, în funcție de model.

Un hibrid plug-in are o baterie mult mai mare, care poate fi încărcată printr-un încărcător public, o cutie de perete de acasă sau o priză pentru priză internă. Odată încărcate complet, călătoriile pe care le puteți efectua în modul EV pur sunt mult mai lungi, înainte ca motorul alimentat cu combustibil să pornească pentru a ajuta la alimentarea mașinii.

La fel ca majoritatea hibrizilor, un hibrid plug-in poate funcționa folosind doar energie electrică, doar motoarele convenționale sau o combinație a ambelor, oferind putere suplimentară pentru momente precum depășirea sau aderarea la o autostradă când este necesară o accelerație suplimentară.

ford plug in hybrid

Chiar dacă motorul pe benzină sau diesel al unui hibrid va produce emisii atunci când acesta funcționează, emisiile totale ale mașinii sunt reduse, deoarece mașina va amâna la modul numai electric ori de câte ori este posibil, moment în care nu produce deloc emisiuni. În general, face acest lucru la viteze mici, cum ar fi în centrele orașului, traficul stop-start și parcări.

Pentru viteze mai mari, motorul convențional preia, deoarece puterea necesară ar scurge prea repede bateria. Acesta va prelua, de asemenea, atunci când încărcarea bateriei scade sub un anumit nivel, chiar dacă conduceți doar la viteze mici și va încărca bateriile în același timp până când va fi disponibilă din nou suficientă energie electrică.
Ce este un hibrid range-extender?

În multe privințe, un hibrid extins este mai comparabil cu o mașină electrică decât un hibrid. Cea mai bună descriere a unui range-extender este o mașină electrică cu o centrală electrică la bord. Îl folosiți în același mod ca o mașină electrică, încărcându-l peste noapte, după cum este necesar pentru utilizarea a doua zi. Cu toate acestea, nu vă limitați la intervalul dictat de nivelul de încărcare din bateria sa. Centrala electrică – de obicei un mic motor pe benzină – este în alertă maximă, gata să încarce acumulatorul dacă încărcarea acestuia scade sub un anumit nivel.

Deși extinderea intervalului este de obicei clasificată ca hibrizi, trebuie amintită următoarea distincție. Toate mașinile hibride vor folosi, la un moment dat, motoarele convenționale pentru a oferi propulsie, în timp ce majoritatea mașinilor extinse nu pot. Un exemplu de extindere de autonomie este BMW i3 Rex, care este întrerupt acum – în esență, o mașină electrică i3 echipată cu un motor auxiliar sub podeaua portbagajului spate pentru a furniza energie electrică, mărind autonomia sa dincolo de limitele bateriei sale. În timp ce vehiculele de acest tip folosesc de obicei electricitate singură pentru a funcționa, rezervorul mic de combustibil va trebui să se umple din când în când ca rezervă.

Sursa: https://www.carbuyer.co.uk

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top