Blog

Latest Industry News

camera-video-auto

Camere video auto

Materialele video captate cu camere video auto si postate pe youtube sunt foarte interesante si deseori te inspaimanta pericolele de care acestea te fac constient. Este o jungla pe strazi, soferii nu mai au rabdare, sunt nervosi, iar aceste neajunsuri se transforma intr-un comportament agresiv: depasiri la mustata, frane bruste, viteza, caxoane etc.

Oferta de camere video pentru masina este extrem de variata, acest accesoriu devenind la moda pentru multi dintre participantii la trafic, mai ales soferii profesionisti care pot intalni in viata de zi cu zi nenumarate momente numai bune de inregistrat pe camera si ulterior de pus pe internet sau de folosit in incidentele care ajung la politia rutiera. Vorbim aici despre camere duble care pot capta imagini din sensul de mers (un obiectiv in directia de mers) si unul inspre inapoi, captand atat comportamentul ocupantilor autoturismului, cat si imaginile din spatele masinii prin luneta acesteia si chiar prin geamurile laterale din spate, utile in cazul unor depasiri interesante.

Sunt foarte multe oferte de camere auto performante, de la rezolutie HD, FULL HD sau chiar 4K, unde poti vedea cu usurinta atat numarul de inmatriculare al colegului de trafic dar la rezolutii inalte poti identifica cel mai mic detaliu chiar la o distanta apreciabila de autoturism.

Exista chiar si camere montate in oglinda retrovizoare, pentru un plus de spatiu pe bord, acestea difuzand imagini in timp real pe o suprafata din oglinda. Cu un astfel de accesoriu montat ca oglinda retrovizoare nu veti mai fi stresat ca dati ocazia hotilor sa sparga masina, aceasta fiind mai greu de identificat, incomparabil cu o camera lipita cu ventuza de parbriz, care incurajeaza rauvoitorii sa incerce sa o fure.

Chiar daca iti montezi o duzina de camere video auto, tot nu ai cum sa te protejezi de acesti soferi periculosi, singura cale fiind sa fii pieton si sa faci ochii mari cand traversezi strada, chiar daca o faci numai pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni.

Deseori insa nu avem inctro si trebuie sa apelam la masina pentru diverse deplasari si va trebui sa intram in hora cu acesti soferi de care va povesteam. Pe langa rabdarea si politetea de care ar trebui sa dati dovada pentru a va proteja de rautatile celorlalti, exista si momente in care, orice ai face, colegul de trafic te agreseaza. Fie doar verbal, fie chiar fizic, prin tamponari sau opriri bruste si apelarea la diverse accesorii de badarani, precum bata de baseball, un topor sau vreo cheie de bujii.

In astfel de situatii este cel mai bine sa ramaneti in masina, nu ii dati ocazia sa utilizeze elementul din mana, chiar daca aveti dreptate. Un cap spart sau chiar rani si mai grave vor fi ulterior greu de explicat prin meditatii de genul „cine avea dreptate”, mai bine sa nu se intample.

Aici intervine accesoriul despre care este vorba de fapt in acest articol: camera video auto. Aceasta va fi martor la fiecare altercatie si veti avea materialul video care va va demonstra nevinovatia. Dar va repet, aceasta nu va va feri de violenta soferilor nepoliticosi. Trebuie sa constientizati acest aspect. Deseori detinerea unui astfel de gadget auto ii face pe unii sa fie mai putin rezervati, acestia stiind ca vor capta toate intamplarile pe camera video, insa la final vor realiza ca modul acesta de a gandi este gresit si periculos.

Ideal ar fi sa iti montezi camera si sa uiti de ea, sa nu o consideri un fel de politist aflat cu tine in masina, care poate depune marturie apoi pentru orice ti se intampla. Gandurile acestea te fac sa te comporti cu prea mult curaj si chiar sa il provoci pe celalalt participant la trafic sa fie violent. Deci iti trebuie relaxare totala. Uita de camera.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top