seal inside autoetansare run flat

Anvelope cu autoetansare sau seal inside vs run flat

Situația în care facem o pană de cauciuc este enervantă și potențial periculoasă și, deși anvelopele s-au îmbunătățit dramatic de-a lungul anilor, este totuși posibil să întâlnești cuiul care îți va strica ziua. Deci, ce ar trebui să facă un șofer? Există câteva opțiuni, iar cele mai cunoscute sunt anvelopele run-flat și anvelopele cu autoetanșare. Desigur, fiecare are părțile lor bune și rele și trebuie să știi scorul înainte de a-ți cheltui banii. Ideea din spatele ambelor este că poți continua să conduci chiar și atunci când anvelopa ta a fost perforată, dar sunt complet diferite în modul în care fac asta.

Anvelopele Runflat își vor pierde o parte sau tot aerul dacă sunt perforate, dar susțin în continuare vehiculul. Anvelopele cu autoetanșare astupă gaura după o puncție, astfel încât aerul din interior să nu iasă. Majoritatea anvelopelor run-flat folosesc una dintre următoarele două tehnologii. Run-flats autoportante au un perete lateral ranforsat foarte rigid. Dacă anvelopa pierde aer, flancul rămâne pe jantă și susține vehiculul. Acesta este cel mai comun tip de runflat. Runflats cu inel de susținere au un inel gros, din cauciuc dur sau alt material rezistent, care înconjoară interiorul jantei. Dacă anvelopa pierde aer, inelul susține vehiculul în timp ce conduceți.

Anvelopele cu autoetanșare adoptă o abordare diferită. Acestea conțin un strat interior de etanșare de-a lungul benzii de rulare. Dacă un cui sau un alt obiect străin străpunge anvelopa, stratul de etanșare închide orificiul pentru a preveni scăparea aerului și anvelopa rămâne umflată. O tăietură în peretele lateral va compromite capacitatea unei anvelope autoportante de rulare la plat de a ține vehiculul. Anvelopele cu autoetanșare nu au un strat de etanșare în peretele lateral și pot face față doar perforațiilor de până la o anumită dimensiune a benzii de rulare.

Avantajele anvelopelor runflat

Producătorii le iubesc pentru că elimină necesitatea unei piese de rezervă, care la rândul său reduce greutatea în numele unei mai bune eficiențe a consumului de combustibil. (Aceasta fiind spuse, anvelopele runflat în sine sunt grele datorită construcției lor mai robuste și reduc puțin greutatea.) Deoarece nu există anvelopă de rezervă, spațiul rămas în mod normal poate fi folosit pentru depozitare.

Dacă ai o anvelopă găurită, nu trebuie să te oprești. Puncturile nu sunt niciodată convenabile, dar pot fi periculoase dacă rămâi blocat la marginea unei autostrăzi aglomerate sau într-o zonă în care ar putea fi necesar să fii îngrijorat de siguranța ta personală. Anvelopele Runflat sunt, de asemenea, mult mai stabile atunci când pierd. aer. Cu o anvelopă obișnuită, o înțepătură poate avea un efect neplăcut asupra manevrabilitatii vehiculului. Ele pot rezista la o puncție mai mare decât o anvelopă cu autoetanșare și rămân totuși manevrabile. suportă o anvelopă care rulează la plat nu are mult arc în pas.

În loc să disipeze energia de-a lungul drumurilor accidentate, o transmite în cabină. Deși runflat-urile sunt mult mai bune astăzi decât atunci când au apărut pentru prima dată în anii 1980, ele pot încă produce o călătorie foarte fermă și grea. Cele mai multe dintre ele necesită o jantă specială pentru a le ține. În cazul anvelopelor cu inel de sprijin, janta trebuie să fie montată cu inel. Acestea ar trebui să fie utilizate cu un sistem de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS), deoarece nu arată deloc diferit atunci când au puțin aer.

În timp ce majoritatea runflat-urilor sunt echipamente originale pe vehiculele de performanță, Bridgestone fabrică unul, numit DriveGuard, destinat modelelor mainstream precum Toyota Corolla, Volkswagen Jetta, Honda Civic și vehicule similare care nu au fost echipate cu runflat din fabrică. Cu toate acestea, DriveGuard nu este recomandat pe o mașină care nu are un sistem de monitorizare, care este echipament obligatoriu pentru toate mașinile noi vândute în Statele Unite, dar nu și în Canada. Cu cât conduci mai mult cu ei, cu atât sunt mai sensibili.

Se încălzesc mai mult atunci când rămân fără aer, ceea ce le poate deteriora straturile interioare. Producătorii recomandă ca înainte de a repara o anvelopă deflată, tehnicianul să demonteze anvelopa și să inspecteze interiorul pentru a se asigura că poate fi salvată. Dacă acest lucru nu este posibil, asta ne duce la următorul punct. În general, sunt mult mai scumpe decât anvelopele convenționale. Magazinele de anvelope rareori au o linie completă și s-ar putea să așteptați ceva timp pentru a obține un înlocuitor, nu este o propunere distractivă dacă sunteți într-o călătorie departe de casă. stratul în interiorul unei anvelope convenționale.

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top